lördag 20 april 2013

Virka en bläckfisk till för tidigt födda

Vi har nu fått till ett samarbete mellan små bläckfiskar och Babydjungeln!
Det är fortfarande mycket administrativt att lösa men det går framåt. I nuläget är det jag och en ambassadör i Helsingborg som tar emot bläckfiskar. Vi tvättar, förpackar och lämnar iväg de till neonatalavdelningar. Fler ambassadörer sökes och vi söker självklart efter fler virkare som vill göra bläckfiskar. Så hjälp gärna till att sprida!

Jobbar du på en skola och kan höra med syslöjdslärare? Jobbar du inom äldrevården och vet med dig att någon där handarbetar? Är du involverad i någon förening eller stickcafé?

Informationsblad är under skrift och kommer sedan bli möjligt att skriva ut.

Mer information finns här och på Facebooksidan "Virka en bläckfisk till för tidigt födda".
Gruppen "Små Bläckfiskar" kommer allt mer till att gå över till sidan och jag sysslar nu med att föra över bilder och information.
Här på bloggen kommer allt som rör insamlingen att läggas under "små bläckfiskar", för enkelhetens och för minnets skull. Min och Violas insamling verkar vara på väg att bli en del av något större.

Är det någon som har någon fråga är ni mer än välkomna att ta kontakt med mig.

I veckan fick jag in 3 stycken bläckfiskar till och kom då upp i 25 stycken till de för tidigt födda. Nu är alla tvättade och paketerade och ska inom kort lämnas iväg till avdelningen.
25 stycken till prematurfödda, 21 stycken syskondjur och 1 liten som var för liten även för syskondjur som nu är maskot och talesbläckfisk.

I väntan på mer information kommer här lite bilder från Min och Violas första insamling, "små bläckfiskar"s första och enda insamling.De 25 bläckfiskarna till de för tidigt födda små bebisarna

De 21 syskonbläckfiskarna
Och alla förpackade och klara.
Vänstra påsen till bebisarna, högra till syskonen och i mitten den lilla maskoten.


2 kommentarer:

 1. Hej!
  Så fantastiskt initiativ! Hur går det till om man vill bli ambassadör?
  Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du ska ta kontakt med Jeanette och Puk på babydjungeln.se. Där finns även en lista på de sjukhus som har ambassadörer nu och de som är kontaktade. Har du en kontakt på en neonatalavdelning? Vilket sjukhus tänkte du dig?

   Radera