måndag 20 maj 2013

Snabba Kramar

Dessa kakor är en av mina mest bakade. För att de går att variera i all oändlighet.
De har också blivit en av mina vänners absoluta favoriter. Hon hävdar att de ska heta "Kramar" och säger att de påminner henne om barndomens saftkalas när hennes mamma själv bakade kakor.

De är enklare än sockerkaka eftersom allt rörs ihop i kastrullen och ingen vispning behövs, och lite tyngre, men annars så kan man variera de på samma sätt. Med bär och frukt, essenser, kakao eller choklad.. Allt man gillar.
Jag gillar de nog bäst med kaneldoppade äppelskivor i, eller med mosade blåbär så att hela kakan färgas lätt lila, eller melerade med smält choklad... Ja ni förstår. Jag har svårt att välja.

Det går utmärkt att göra en hel kaka istället för små muffins, låt den då stå inne 10-15 minuter längre.

Recept
Smält 100 gram smör i en kastrull. Dra av från värmen.
Rör i 2 dl socker och 2 ägg när smöret svalnat något, rör snabbt i äggen annars tillagas de av värmen.
Rör ihop 2 dl vetemjöl, 1 tsk vaniljsocker och 1 tsk bakpulver för sig. Rör sedan ner mjölblandningen långsamt och rör tills smeten är jämn.
Häll ner i form/formar och lägg i bär,frukt eller choklad eller blanda ner smaksättningen innan smeten hälls ut.

Gräddas i 175gradig ugn i 15-20 minuter för muffinsformar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar