söndag 22 december 2013

Lundabons Favoriter - Saffransbiscotti

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält 100g smör och blanda i 1 gram saffran.
  • Häll över smör-saffran-blandningen i en bunke och rör hastigt i 2 ägg. 
  • Blanda i 1 1/2 dl strösocker, 5 dl vetemjöl och 1 1/2 tsk bakpulver. 
  • Knåda ihop till en smidig och blank deg.
  • Om du vill ha i sötmandel kan du trycka in 1 dl sådan och forma sedan degen till 2 eller 3 korvar.
    Två om du bakar de på längden och tre om du bakar de på bredden på en plåt. 
  • Lägg korvarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till de lite lätt. 
  • Grädda mitt i ugnen i 25 minuter.
  • Ta ut plåten, sänk värmen till 125 grader. 
  • Snitta längderna i cirka 2 centimeters sneda skivor och vänd de så att en av snittytorna ligger uppåt.
  • Sätt tillbaka plåten i ugnen i cirka 20 minuter eller tills de torkat efter önskemål.
  • Ta ut plåten och låt biscottin svalna på plåten
Själva bakningsdelen av dessa tar mindre än tio minuter, sedan tillkommer tid i ugnen.

  På väg in i ugnen
 Ute från ugnen
 Snittade
 Färdiga!

1 kommentar: