torsdag 15 januari 2015

2 sorters fruktbollar


Äpplebollar
2 dl havregryn
0,5-1 dl äpplemos, osötat och hemkokt
5 dadlar, urkärnade och mosade
2 tsk kanel
pärlsocker/kokos/hackade nötter att rulla i 
 

 Mandelbollar
1 dl mandelmjöl
10 dadlar, urkärnade och mosade
2 msk sesamfrö
5 msk kokosflingor
2 msk kakao
Pärlsocker/kokos/hackade nötter att rulla i


Vilken var favoriten?
Jag vet faktiskt inte. Båda är goda men på olika sätt. 
Jag tänker byta ut sesamfrö mot mer kokos nästa gång, för den nötiga eftersmaken var inget för mig.
Äpplebollarna blev lite "blöta" och ska nog ätas direkt ifrån kylen, eller med mindre äpplemos i. 

2 kommentarer:

  1. Mums! Tror nog den nötiga smaken skulle passa mig.
    Tack för spännande recept.
    Anette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul! Berätta gärna hur de blev!

      Radera