torsdag 10 oktober 2013

Möt Torsdag, mina injektionspennor

 Jag har fått en del frågor om mina sprutor så jag tänkte att det nog är lättast att visa upp så att alla som vill hänger med.
Så här ser det då ut i förpackningen. Säkerhetsskydd, sprutan och kanylen.

Redo att användas. Kanylen fastsatt och spärren är utdragen.
Den kan inte skjutas ut i tomma luften utan måste tryckas ner i huden, så att den lilla rektangeln bredvid fönstret skjuts in helt. Sedan trycker jag på den blå knappen i änden och kanylen skjuts in med tryckluftsampull. Det smäller mer än det sticker.
Sprutan sätts på lårets framsida, varannan vecka på höger och varannan på vänster och på olika platser enligt ett bildschema. Det kommer ett par droppar blod men jag behöver inte ens sätta plåster över så det är verkligen små mängder. Jag har fått blåmärken de senaste, gång 2 och gång 3, gångerna i storlek med en 1krona men annars inga svåra märken,blodförluster eller smärta.


 Efter insatt dos så syns kanylen. 2 centimeter, supertunn och sylvass. Nu är även fönstret täckt av det blålila omslaget som bevisar att hela dosen är tagen.


Med säkerhetsskyddet över kanylen. Nu kan den slängas i vardagssoporna, skyddet går inte att ta av så kanylen är inte längre farlig.

Idag har jag tagit min 4e dos, en månad. Biverkningarna ska minska succesivt och vara helt borta efter 3-6 månader, så jag är en bit på vägen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar