onsdag 15 november 2017

24 julklappstips under 100

Julklappar är kul att köpa. Eller? 
De första , när man inte ens är i närheten av jultid och ser något man direkt tycker passar x, DE är roliga att köpa! De bästa någonsin! 
Men alla har väl den där sista som är jättesvår att fixa? 
Personen/Paret/Familjen som inte önskar sig något, som köper vad de behöver och vill ha själv , som har en annan stil och personlighet än vad man själv har och där det känns lättare att lära sig grekiska än att hitta någonting som den/de kan bli glada för på riktigt och inte bara artigt ta emot. 
Den svåraste för mig brukar vara min bror och hans sambo, både till jul och deras respektive födelsedag - MEN detta året var det söstras julklapp som tog längst tid och som (hjälp!) fortfarande behöver kompletteras! 

Julklappar under 100 kronor kan också gå som perfekta gåbort-presenter, för julen är väl om något högtiden då vi har flest middagar,glöggmingel och bakdagar? 

Jag är långt ifrån bra på att köpa presenter till alla, men jag älskar att titta runt och hitta saker! Och under dessa så snappar jag ofta upp saker som jag vill komma ihåg eller kan tipsa andra om , 
så.... Här! 

 • Choklad! Älskar personen Marabou? Passa på och köp ett gäng olika kakor och knyt ihop med en fin rosett. Är personen mer typen som tar en tryffel till kaffet? Eller vill testa olika sorter? Det kan vara svårt att hitta färdiga kartonger med fin choklad för under 100lappen, men hos en chokladhandlare kan du sätta ihop en liten ask själv. Eller hitta en påse med chokladdoppade mandlar med någon rolig eller god smaksättning! 
 • Lakrits. Okej, jag personligen är ingen vän av lakrits men större delar av familjen är. Lakritsfabrikens produkter går alltid hem.
  Tips! Om du är sent ute eller helt enkelt inte orkar att ta dig ut så har apotea.se och delitea.se rätt bra sortiment och snabb leverans!
  Även Haupt lakrits ska ha bra produkter och årets julprodukt är saltlakrits med saffran för precis under hundralappen (89-99 sek har jag hittat)
  Johan Bulows lakrits har en julupplaga med lakrits,choklad och ingefära i kombination för ungefär samma pris, eller den med salt kola kanske? Jag som älskar kombinationen av sött och salt!
  Och om jag hade köpt lakrits, eller velat testa det själv, så hade nog mitt val landat på Almaregårdens Granskotts lakrits som låter väldigt intressant!
 • Te eller Kaffe! Julsmaker är de bästa på hela året! Varma och mysiga med mycket smak och kryddor! En förpackning te eller kaffe från tebutiken kan ges som det är eller kanske sättas ihop med något hembakat.
  Om personen inte gillar julsmaker eller du vill att presenten ska vara mindre julklappstänkande så går nymalet kaffe alltid hem, och för tedrickaren som du inte vet exakt vad den föredrar har de flesta tebutiker numera tepåsar till styckpris (vanligtvis de ekologiska NUTE) som man kan ge för att testa.
 • Wally & Whiz är en nykomling som har finare gourmet vingummin med spännande smakkombinationer såsom kaffe&lakrits, lakrits& havtorn och mango&hallon. 
 • Klinta massageljus/doftljus har jag bara hört bra om men tyvärr inte testat ännu! Bärnsten&Tonkaböna låter väldigt intressant, men kanske en doft av nytvättat eller citronverbena&ingefära låter som ett säkrare kort?
 • Väggvimplar är populärt i barnrum, men den här varianten med förvaring har jag inte sett förut! Klockrent! Så kan lilla e växa upp och ha eget rum så att den här kan ges bort till henne? 
 • För de som bär linser så finns det många många många roliga linsfodral som kan få den buttraste att le. De brukar ligga runt 30 kronor och uppåt , och enligt Y så rekommenderas man att byta linsfodral 4 gånger om året om man har i samma linser under en längre period - så det är något som garanterat behövs och kommer användas!
 • Grytlappar i silikon som ser ut som pasta!
 • Kaktus diskborste har jag gett bort tre gånger och den är den finaste diskborste jag sett hittills!
 • För de med åldern inne så finns det roliga isformar som gör snapsglas! Kul till vinterfesten men drick snabbt för alkohol och is är INTE bästa kompisar!
 • Take away pipmugg , lägger på listan till lilla e! Roligaste pipmuggen jag sett!
 • Färgskiftande sugrör
 • Strumpor! Allt från klassiska svarta till randiga regnbågsfärgade till karikatyrsporträtt eller landskapsmålningar på skaftet. Strumpor slits snabbt och behöver bytas ut med jämna mellanrum. För de som går i lite striktare arbete med kostym är kanske inte tåstrumpor med glitter de mest passande dock... 
 • Doftande nagellack
 • Multiverktyg till nyckelring
 • Minificklampa till nyckelring eller väska
 • Lite finare handkräm? Body Shop, Rituals eller Crabtree& Evelyn har alla handkrämer inom summan. 
 • Reflextofs
 • Rituals duschskum är helt underbart men lite för dyrt för att jag - och många med mig - ska köpa det kontinuerligt. Att bli unnad det i julklapp hade varit väldigt populärt! Och duscha gör ju alla! 
 • För de med badkar så är en badbomb,jellybomb eller bubbelbit en given och väldigt uppskattad present!
 • En julbok. Ja jag syftar på de bilderböcker som oftast ges till barn. Nej jag är inte helt knäpp. Julen var ju alltid så magisk när man var liten, och de allra flesta ser faktiskt tillbaka på julböcker med glad nostalgi. Att sitta och läsa en barnbok på julen är helt okej och får en att minnas hur underbart det var - och ju äldre man blir desto fler småttingar finns det att läsa högt för! Ingrid Elf har gjort fantastiska bilder till både "En gammaldags jul" och "Tomten" som jag varmt rekommenderar! De är så fina att du kommer vilja spara de till framtida barn,syskonbarn eller kusiner!
 • En eller två pocketböcker? I år hade jag satsat på "Björnstad" till de som gillar Fredrik Backman, "Snömannen" av Jo Nesbo för de som vill läsa boken innan de ser filmen, någon kriminalroman av Anders de le Motte , "Din stund på jorden" av Vilhelm Moberg och Elly Griffiths bok/böcker om Ruth Galloway för alla de som gillade tvserien Bones. 
 • Mugg med Penguins Bookstryck
 • Story Cubes är passande både till festen,resan eller middagen men också till de som skriver berättelser och kanske behöver lite hjälp med inspiration då och då

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar