måndag 20 november 2017

24 julklappstips upp till 500

Vad jag har läst,hört,sett,upplevt så är prisklassen 250-500 en av de vanligaste till julklappar. Så här har jag verkligen försökt hitta en bra variation i priser och produkter som de flesta inte går och köper till sig själva. Lite lyx att kunna ge bort till någon som inte unnar sig själv det. 

 • Osynliga bokhyllor är perfekta till alla bokläsare - till och med de som bara har ett par kokböcker för de kan inte hålla för mycket! För en större bokslukare hade de nog gått superbra för att hålla den planerade läshögen på kort avstånd! Jag hade ju satt de ovanför sängen... Just saying... 
 • Ljuslådor - dvs retroinspirerade ljusboxar som jag tycker ser ut lite som gamla biografers scheman- har exploderat de senaste åren och finns med i inredningstidningar,designeruppdrag och överallt på internet och instagram. Det är nog ingenting som passar alla, men du känner säkert någon som hade gillat den! 
 • Bokstavstavla - På samma retroinspirationsvåg som ovanstående! Nostalgi från trapphus och resturanger nu möjligt i ditt, eller din väns, hem
 • Klintas presentförpackning med massageljus/doftljus och doftpinnar är en trevlig gåva att ge till någon för att lysa upp och doftge hemmet medan man samtidigt kan testa olika produkter och dofter. 
 • Voluspa är ett dyrt märke, med rätt för produkterna är väldigt populära och får höga betyg! Deras doftstickor eller doftljus hade kanske passat någon som tycker om lite lyx i vardagen?
 • Jag är lite barnsligt förtjust i tvättsäcken som ser ut som en boxningssäck och för den som har humorn i behåll och barnasinnet kvar tror jag att den bara hade kunnat bli en knockout!
 • Sängkläder i linne står min "att drömma om långt in i framtiden"lista och det är något jag tror att nästan alla hade älskat att sova på! Ikea har ett set med påslakan och ett örngott för 499 och det är ett steg på vägen! Lakan kostar 249-499 kronor så det går kanske att komplettera med det nästa jul eller födelsedag? Eller med någon annan i julklapp? 
 • Haupt Lakrits har en presentlåda med 4 olika lakritsburkar som verkar täcka de grundläggande smakerna. Finns säkert från andra företag och andra smaker - eller sätt ihop en själv till någon du vet gillar lakrits. Kanske kan vara kul att ge den som brukar äta Malacos lakrits lite finare lakrits att testa - något hen kanske inte unnar sig själv? 
 • Mortel. Alla som lagar mat borde ha en mortel. Men få i min ålder äger en. 
 • I samma tankegång som ovan, gjutjärnsgryta...
 • och gjutjärnsstekpanna!
 • Brandsläckare. ALLA ska ha en, men alla har inte en! Det skadar inte om du råkar komma med en till någon som redan har - och finns det egentligen någon bättre julklapp än en som kan rädda ditt liv? 
 • För den matintresserade eller den som vill verka mer fin när hen har gäster, rivjärn till salt 
 • För någon som gillar att läsa men sällan har tid, eller som reser mycket och inte kan eller vill ta med sig en hel bok så kanske en Novellix prenumeration kan vara passande? 
 • Gåvoset från Rituals,Body Shop eller Lush
 • Harry Potter - A History of Magic
 • Art of Harry Potter
 • Ansiktsmasker finns i alla prisklasser men en presentförpackning med olika sorter hade nog blivit uppskattat av de flesta. Sheetmasks är väldigt populärt för det är så enkelt och o-kladdigt men jag har inte hittat presentförpackning på de så jag hade själv satt ihop en egen. Är du ute i god tid finns det många roliga och bra på ebay - Tony Moly´s "I´m real" är de som alltid får höga betyg, jag har använt en mängd olika från malie med bra resultat och de sötaste är ju de med djuransikten! lyko har en del sheetmasks och engångsförpackningar på krämmasker, de har även en presentförpackning med sex olika masker att testa. L´oreal Paris Pure Clay Mask är något jag inte haft möjlighet att testa själv men vän T pratar gott om de och det finns gåvobox med tre sorters lermask.
  Vet du vad personen du ska ge till har för sorts hy kan du själv kombinera olika masker anpassade för hen - lush,body shop, lyko,apotea har alla fina förpackningar som går lätt att kombinera. 
 • MorrocanOil är en kostsam men underbar favorit under vinterhalvåret när både hår och hud blir torr och spröd - de har presentförpackningar anpassade för hår, hud och både och! 
 • För de med skägg eller som rakar sin skäggstubb har Beard Monkey snygga och bra kombopaket med bra betyg.
 • Om du känner någon som älskar smink så tror jag att den här hade varit användbar och rolig , för de som inte är intresserade av att stirra på killar så är denna kanske mer passande
 • Woodwick ljus är något som jag vill testa någon gång, men priset gör att jag alltid går tillbaka till billiga IKEAljus. För den som gillar levande ljus så är ljus alltid en bra present, men lyxiga ljus som hen inte unnar sig själv är ännu bättre!
  Presentförpackning med tre olika finns om du inte är säker på hens favoritdoft (pris från 300 för 3 stycken 40timmars ljus) , Trilogy-ljusen med ett ljus som innehåller tre lager är ett annat tips och om du verkligen inte kan bestämma eller hen inte använder doftljus - men du ändå vill ge det unika med ett ljus med träveke som ger mer braskänsla, så har de doftfria ljus också!
  För andra ljustips så är Yankee Candle en av mina favoriter ( i och för sig bara testat votive ljus, värmeljus och wax melt från de men dofterna är underbara) - har hen en vaxvärmare så har de en presentförpackning med 12 juldofter i en fin box , de har även presentlådor med värmeljus och lykta i juldofter eller blommiga dofter om du inte vill köpa de stora ljusen. 
 • 10års dagbok, 5års dagbok, Boken om Mig, Boken on Mitt Liv,5 minuter om dagen, Daily Greatness Journal... Någon bok där du antingen skriver eller svarar på frågor varje dag eller kan samla saker som händer dig. Jag är inne på min andra 5årsdagbok och jag älskar att kunna gå tillbaka och läsa. Första året jag skrev var 2011 så det var väldigt mörkt,deprimerat och ledsamt med att ha slutat studera,inte veta varför jag var dålig, bli inlagd och få diagnos och sedan opereras. Jämfört med detta året då jag blev faster och det mesta är ljust,glatt och förväntansfullt så är det natt och dag och det känns bra att ha kvar , att veta att även om det var nattmörkt så klarade jag det och det blev bättre. 
 • En jordglob. I dagens samhälle behöver vi känna mer gemenskap med resten av världen. Och det finns tyvärr de som inte längre bryr sig om kartor för "telefonen berättar det". Vi glömmer bort att vi alla bor på samma planet och allt som händer berör oss alla. Det förtjänas att påpekas under juletid. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar