måndag 11 mars 2013

"små bläckfiskar"


De första bläckfiskarna jag gjorde till insamlingen "små bläckfiskar" (sök på facebook så kommer vi upp!). En insamling jag och Viola startade till förmån för de prematurfödda på Lunds Universitetssjukhus. Vi är runt 90 stycken i gruppen och de flesta av oss virkar bläckfiskar som jag ska lämna iväg till Neonatalavdelningen. Mönstret finns översatt till svenska på sidan och kommer från en dansk insamling som går att hitta här

Den översta, Alice, är virkad i en tråd bambugarn och en tråd bomullsgarn och med virknål 3,5.
Den andre, Noah, är virkad i två trådar bomullsgarn och i samma virknål, men han är mycket större.

Under 2012 virkade jag väldigt mycket bebiskläder som skickades iväg till olika insamlingar, två afrikanska länder och ett par mössor till Tibet. Jag har en hög med virkade bebissaker som ska skickas iväg nu under 2013 men har inte hittat någon insamling jag tror på än så de får vänta här. Tyvärr så säljs en hel del av de plagg man skickar in till svenska insamlingar i secondhand-butiker och att pengarna går vidare, men när man lägger ner så mycket jobb på virkningen så vill jag gärna att de kommer till någon som verkligen behöver de. Vill jag skänka pengar så skänker jag pengar, inte egenvirkat.

Igår påbörjade jag en väst efter detta mönster . Jag gör den i två trådar Loren wool från ICE Yarns, virknål 6 och kommer inte att göra ärmar till den. Tror den kommer passa bra till en svart tröja nu i vår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar